Прикордонники фіксують чергові спроби підкупу в пунктах пропуску

НАЗАД
24 квiтня 2019 13:21

Співробітники внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби, спільно з представниками військової прокуратури Білгород-Дністровського гарнізону задокументували спробу підкупу прикордонників Ізмаїльського загону.

Учора прикордонники Ізмаїльського загону в пункті пропуску «Рені» на в’їзд в Україну виявили особу з подвійним громадянством. На контроль 24-річний водій «Volkswagen» надав паспорт громадянина Румунії. У ході огляду автомобіля, серед особистих речей чоловіка, охоронці кордону виявили паспорт громадянина України. За безперешкодний пропуску та не притягнення до відповідальності, чоловік намагався підкупити прикордонників, надавши хабар у розмірі 100 доларів США. Охоронці кордону від неправомірної вигоди відмовились, даний факт правоохоронці зафіксували. За ознаками вчинення злочину, передбаченого ст. ст. 369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» внесені відомості до ЄРДР.

Крім того уникнути адміністративної відповідальності чоловікові теж не вдалося, адже прикордонники оформили матеріали за ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону» та скерували справу до суду.

Також грошову винагороду у розмірі 3 тисяч російських рублів за пропуск громадянина РФ до України, якому вже було заборонено в’їзд на три роки, пропонувала громадянка Росії прикордонникам Харківського загону в пункті пропуску «Гоптівка». По даному факту повідомлені компетентні правоохоронні органи, а іноземцям відмовлено у пропуску.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси